صفحه اصلیدرباره ی شرکتفعالیت هانمایندگانتماس با مدیریتپیشنهاد و انتقادمکاتبه با مدیرانآرشیو اخبار گالری تصاویرخرید بلیط اتوبوسخرید بلیط هواپیماخرید بلیط قطاررزرواسیون هتلآدرس پایانه غربآدرس پایانه شرقآدرس پایانه کرجتور مجازی اتوبوس وضعیت آب و هوا

نام شهرهای تحت سرویس ایران پیمان:

 

مرزن آباد.چالوس.نوشهر.نمک آبرود.متل قو

 

عباس آباد.تنکابن.رامسر.رشت.لاهیجان

 

لنگرود.رودسر.کلاچای.کلور.اردبیل.تبریز

 

سلماس.شبستر.ارومیه.مرند.خوی

 

مراغه.میاندوآب.مهاباد.پسوه.پیرانشهر

 

همدان.قروه.سنندج.کرمانشاه.ایلام

 

آمل.ساری.گرگان.گنبد.بجنورد.مشهد

 

 


جاذبه های گردشگری ایران

رامسر : هتل رامسر (هتل ازادي)

هتل رامسر (هتل ازادي) داراي دوساختمان هتل جديدوهتل قديم مي باشد. اين هتل داراي معماري بسيار زيبايي است.مو قعيت جغرافيايي اين هتل ازجنوب به کوههاي بسيارزيبا منتهي ميشود

 روستاي اربه كله :

روستاي اربه کله يکي از نقاط زيباي رامسر مي باشد وداراي ارتفاع حدودا 500 متر از سطح درياي خزر است.به دليل اين ارتفاع, اراي چشم انداز بسيار زيبايي است. از اين منطقه تمام نقاط کتالم وسادات شهر قابل مشاهده اند و درياي ابي رنگ که در جلو قرار دارد, منظره اي بسيار زيبا را به وجود مي اورد.

مار کوه:

مارکوه, کوهي است بسيار زيبا که در محدوده شهر کتالم قرار دارد. در بالاي اين کوه قلعه اي قرار دارد که در زمانهاي قديم , توسط حکام زمان ساخته شده است. در واقع اين کوه  پايگاهي براي  حکمراني حکام بوده  است قلعه مارکوه در حدود 10 قرن قدمت دارد. در بالاي اين کوه  قطعات سفال زيادي ديده ميشود.براي رفتن به اين کوه  پله هايي که تعداد انها در حدود 360 تا ميباشد

جنگل دالخاني :

جنگل دالخاني يکي از زيباترين جنگل هاي منطقه است که داراي درختان انبوه و  چشمه هاي زلال و سرد ميباشد.به علت نحوه استقرار در ختان اين نقطه,اين جنگل يکي از نقاطي است که توريستهاي زيادي را مجذوب خود مي سازد

  ييلاق جواهرده :

اين ييلاق حدود 2000   متر از سطح دريا ارتفاع دارد.  از شهر  رامسر نيز حدود 27  کيلومتر فاصله دارد. هواي  بسيار  مطبوعي دارد   و  همه ساله گردشگران  بسياري  را  مجذوب خود ميکند.  چشمه هاي بسياري در اين ييلاق وجود دارد که ابعلي,  سليمان, سلمل و توکين, ازجمله انها هستند.ابشار زيباي اين نقطه,  انرا به يکي از  پر طرفدارترين ييلاق ها تبديل کرده است.

تنکابن :  (آبشار فرهاد جوی)

جاده آسفالته دو هزار و سه هزار كه از تنكابن آغاز می شود پس از عبور از خرم آباد به مساحت 2 كیلومتر به منطقه قلعه گردن میرسد كه منظره جالبی را در دامنه ارتفاعات كوتاه و جنگلی از جلگه و دریای تنكابن به نمایش می گذارد . این محل با تنكابن 8 كیلومتر فاصله دارد در كنار جاده از تونل انحرافی و تاریكی قلعه تنكابن كه آب لمرود را به رود سه هزار ماحق می كند آبشاری ایجاد شده كه 10 متر ارتفاع دارد و تا 50 متر قابل افزایش است . در جمع محیطی زیبا برای اتراق مسافران به وجود آمده است

 نمک آبرود :

شهر توریستی نمک آبرود، در نوروز امسال از بین 20 جاذبه  برتر تفریحی و توریستی کشور، رتبه نخست گردشگری را به خود اختصاص داد.

به گزارش معاون، توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی،امسال نیز شهر توریستی نمک آبرود همچون سالهای قبل پذیرای گردشگران ایرانی و خارجی بوده و در بین 20 مرکز جاذبه برتر تفریحی و توریستی کشور رتبه نخست گردشگری را کسب کرد. بنابراین گزارش ،آمار 13 روز نخست سال 89 بیانگر آن است که گردشگران ضمن بهره مندی از زیباییهایی چون دریا و طبیعت کم نظیر نمک آبرود ،از امکاناتی مانند تله کابین، سورتمه، باشگاه تیراندازی، پینت بال،مجموعه پروازی، شهربازی، قصربادی، بازارچه، رستوران و کافی شاپ ها و غیره بهره مند شدند.

رشت :

 به گمانی تلفظ دقیق این نام رِشت بوده که آن نیز از بن ریسیدن گرفته شده‌است و دلیل این نام گذاری مطرح بودن این شهر در تولید رشته‌های ابریشمی دانسته شده.
 

مکانهای دیدنی :

بقعه خواهر امام

• آرامگاه سلیمان داراب ،آرامگاه میرزا کوچک جنگل، دلاور نهضت جنگل

• مجموعه شهرداری رشت

• موزه سردارجنگل

 خانه میرزا کوچک خان جنگلی، واقع در محله استادسرا،

• موزه رشت (تأسیس ۱۳۴۹ واقع در خیابان بیستون)

• خانه حاج میرزا خلیل رفیع (واقع در خیابان استاد مطهری که محل شورای اسلامی شهر رشت می‌باشد).

•آرامگاه شهیدان (واقع در جوار بیمارستان پورسینا که آرامگاه چهار تن از شهدای جنبش مشروطیت گیلان است.

• پارک شهر رشت معروف به باغ محتشم (شامل پارک اصلی که سابقه آن به دوره ناصری می‌رسد و عمارت کلاه فرنگی و شهربازی)

  بازار سنتی رشت، شامل میدان بزرگ و میدان کوچک و چهارسوق‌ها و کاروانسراها است

• بوستان ملت واقع در چهارراه گلسار، ابتدای جاده انزلی

• موزه رشت واقع در خیابان بیستون

 کتابخانه ملی رشت با قدمتی بالغ بر ۸۰ سال، واقع در خیابان اعلم الهدی

• محله چمارسرای رشت قدیمی ترین محله رشت که خانه پیر زنی بوده که وسعتی بسیار داشت

 لاهیجان

 لاهيجان از نظر جذابيت توريستي، اهميت زيادي دارد و سالانه پذيراي حدود دو ميليون گردشگر است  .  بلوار و جزيره و استخر قديمي، شيطان کوه و بام سبز و آبشار مصنوعي، ايستگاه کشاورزي، بقعه شيخ زاهد گيلاني (متعلق به دوره تيموريان)، مقبره کاشف السلطنه و گنجينه تاريخ چاي ايران، بقعه چهار پادشاهان (متعلق به دوره کيائيان در قرن هشتم)، مسجد جامع (متعلق به قرن نهم)، حمام گلشن (متعلق به دوره صفويه)، مسجد اکبريه (متعلق به دوره قاجاريه در قرن سيزدهم)، پل خشتي (متعلق به دوره صفويه)، بقاع محله اردوبازار (متعلق به قرن يازدهم)، بقعه آقا اميرشهيد (متعلق به دوره صفويه)، بقعه محله گابنه (متعلق به دوره سامانيان)، بقاع محلات خميرکلايه، کاروانسرابر، پرده سر، شعربافان و آقا سيدحسين، تالاب بين المللي اميرکلايه و ...از جمله جاذبه هاي طبيعي و تاريخي  مذهبي لاهيجان به شمار مي آيند. مهم ترين سوغات شهر لاهيجان، کلوچه است که با سابقه اي بسيار طولاني شهرت زيادي يافته و اغلب مسافران، آن را به عنوان ره آورد سفر گيلان با خود همراه مي برند. 

اردبیل و سرعین :

آرامگاه شيخ صفي‌الدين اردبيلي و مسجد جامع اردبيلاز بناهاي تاريخي اين شهر به‌شمار مي‌روند. از جاذبه‌هاي طبيعي اين شهر درياچه شورابيل و بقعه شيخ جبراييل در داخل شهر و درياچه نئور، جنگل فندق‌لو، و پيکره سنگي بابا داوود عنبران و شهر توريستي سرعين در نزديکي اين شهر مي‌باشد.اردبيل به واسطه داشتن مناظربي نظير طبيعي، شايد به جرات بتوان گفت رتبه نخست گردشگري درايران رادارا مي‌باشد.اردبيل وسرعين به واسطه پذيرش گردشگر، ميزبان مسافران تابستاني وزمستاني مي‌باشد.درتابستان استفاده از مناطق خوش آب وهواي اردبيل ودرپاييزوزمستان به واسطه دارا بودن پيست اسکي آلوارس و آبگرمهاي معدني سرعين ميزبان مسافران مي‌باشد.

ارومیه :

شهرستان اروميه يکی از مهم ترين مناطق آذربايجان است که وجود جاذبه های متعدد طبيعی و تاريخی، آن را از نظر گردشگری برجسته و قابل توجه نموده است. پارک ملی درياچه اروميه، چشمه های متعدد منطقه که خاصيت درمانی دارند، مناطق حفاظت شده، کوه های سر به فلک کشيده، مراتع ييلاقی و از همه مهم تر درياچه اروميه به همراه جزاير متعدد داخل آن و زيستگاه های پرندگان عمده ترين جاذبه های طبيعی شهرستان اروميه هستند. هم چنين پيشينه ی غنی و تاريخ پر فراز و نشيب منطقه نيز باعث ايجاد اماکن و بناهای تاريخی متعددی در اين ناحيه شده است. مساجد زيادی نيز در اين منطقه وجود دارند که برخی از آن ها مانند مسجد سردار اروميه از جمله آثار ديدنی منطقه به شمار می روند. کليساهای متعدد موجود در اروميه جزو بناهای تاريخی با ارزش منطقه هستند. كليسای مارقويا که يكی از قديمی ترين بناهای مذهبی است؛ منسوب به حضرت قوما يكی از دوازده حواريون مسيح است. كليسای قديمی ماريوخنه که سبک معماری آن متعلق به قرن پنجم ميلادی است، آتشكده تمر که مربوط به دوره سلاطين هخامنشی است و ده ها قلعه، پل، مدرسه، حمام، مقبره، عمارت، خانه، سنگ نبشته در کنار بازار اروميه مجموعه جالبی از جاذبه های تاريخی و مکان های ديدنی به وجود آورده اند. 

تبریز : معروفترین آرمیدگان مقبره الشعرا  درتبریز به شرح زیر می باشند:

اسدی طوسی، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شیروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشاپوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبریزی، مانی شیرازی، شکیبی تبریزی و سید محمد حسین شهریار.

 بقعه عون بن علی .مسجد اسماعیل خاله اوغلی ( پسر خاله).بقعه سید ابراهیم و سنگ بسم الله.مسجد جامع.

 سلماس :درياچه اروميه، گردنه قوشچی و چشمه های آب گرم از جاذبه های طبيعی شهرستان سلماس به شمار می آیند. اماکن و بناهای تاريخی از جمله كليسای سنت جرج، قلعه گؤور چين قلعه، سد ها و دخمه های قديمی زيادی نیز در اين شهرستان وجود دارند که از آثار تاريخی شهرستان سلماس به شمار می آيند.  

مراغه : جاذبه های طبيعی شهرستان مراغه؛اين منطقه را به يکی از زيباترين مناطق آذربايجان شرقی تبديل کرده است. وجود کوهستان سهند و نزدیکی به ساحل درياچه اروميه همراه با دشت سبز مراغه، وجود غار هامپوييل که معروف ترين غارآذربايجان است، آثار تاريخی و باستانی فراوان از جمله مساجد قديمی مانند: مسجد جامع مراغه، مقبره های مشاهير، قلعه ها، برج ها، کليساهای زيبا، سدها و پل های قديمی و از همه مهم تر رصدخانه ی مراغه اين منطقه را به لحاظ طبيعی و تاريخی به يکی از مناطق ديدنی و غنی استان آذربايجان شرقی تبديل کرده است.

میاندوآب :رودخانه ها و چشمه ها از جمله مهم ترین جاذبه های گردشگری طبیعی به شمار می روند و در بین طبیعت دوستان ازجایگاه ویژه ای برخوردار هستند . استان مرتفع آذربایجان غربی چون ديواری درجهت شمال و جنوب و جنوب خاوری امتداد يافته، منبع سرشاری از نزولات جوی را به صورت برف در خود ذخيره كرده و حوزه های پر آب و متعددی را ايجاد کرده است . محدوده شمالی درياچه اروميه تا رود ارس ، محدود باختر و جنوب درياچه اروميه و محدوده كرخه كه در منتهی اليه جنوب و جنوب باختری استان قرار دارد ، از اين جمله هستند. در جنوب درياچه اروميه ، در نواحی مرتفعی كه سرچشمه شاخه های اصلی سيمينه رود ، مهاباد رود ، زرينه رود و قزل اوزن است ، رودها به طرف درياچه اروميه جاری می شوند . اين رودخانه ها از يک سو وارد درياچه اروميه می شوند و از سوی ديگر در قسمت مهاباد به دليل جهت برخی از كوه های سردشت به طرف عراق سرازير می شوند. رودهای این استان كه از كوه های مرتفع سرچشمه می گيرند، از دره های عميق و دشت های وسيعی عبور می كنند كه هر كدام به نحوی دارای جاذبه های طبيعی - توريستی قابل توجهی هستند . در نقاط مختلف استان آذربایجان غربی آب های گرم متعددی با خواص ويژه وجود دارد كه در طول هزاران سال مورد استفاده مردم قرار گرفته است. اين چشمه ها يكی از منابع مهم صنعت جهانگردی منطقه به شمار می آیند . چشمه زندان سليمان ، چشمه (استخر) بوكان ، چشمه گراو ، چشمه معدنی زنبيل ، چشمه های معدنی ويشلق ، چشمه های معدنی ايواوغلی، چشمه شوربولاغ بيلوار ، چشمه معدنی زارعان (زوران)، چشمه معدنی دسته دره ، چشمه معدنی كلوانس ، چشمه معدنی شگفتی ، چشمه معدنی ميناس برخی از چشمه های مهم این استان به شمار می روند که قادرند اوقات فراغت گردشگران زیادی را پر کنند. 

مهاباد : 

غار سهولان، دومين غار آبي کشور و از مهم ترين جاذبه هاي گردشگري شهرستان مهاباد بوده که در 43 کيلومتري اين شهر واقع شده  است.
اين غار در منطقه اي بسيار خوش آب و هوا قرار دارد و در هر چهار فصل سال ديدني و چشم نواز است و هر ساله هزاران گردشگر را به سمت خود مي کشد. غار سهولان از عجايب گردشگري در غرب ايران بوده که در حدفاصل بين بوکان و مهاباد قرار دارد و بعد از غار عليصدر در همدان دومين غار آبي ايران به شمار مي رود و علاوه بر اينکه داراي حوضچه بزرگ آبي است در گذشته هاي دور نيز محل سکونت انسان ها بوده است. شفافيت بيش از حد آب درياچه زيرزميني اين غار به حدي است که در صورت وجود نور کافي مي توان تا 10 متر را نيز مشاهده کرد و اين شفافيت حاکي از اين است که آب اين قسمت از نوع اکسيدان بوده و به خاطر عدم نور کافي و ساير عوامل است که اين بخش از غار به صورت يک اکوسيستم در نيامده  است. تنها موجودات زنده اي که در داخل غار سهولان زندگي مي کنند يک نوع کبوتر چاهي از نوع بريتيش کلمبيا و يک نوع خفاش کوچک است. عمق درياچه اين غار حداقل 12 متر و حداکثر 25 متر بوده و ارتفاع آن از سطح دريا 178 متر است و اکسيژن کافي در اين غار وجود دارد. تنها ژاک دمورگان جهانگرد مشهور فرانسوي بين سال هاي 1892 تا 1896 که در ايران مشغول نوشتن کتاب جغرافياي غرب ايران بوده غار را ديده و به کمک ساکنان روستا به وسيله کلک از راه آبي وارد غار شده و از راه خشکي بيرون آمده  است و پس از آن نيز در سال 1350 هجري شمسي يک هيئت غارنورد از دانشگاه آکسفورد با تجهيزات کاملي از غار ديدن کردند و درباره آن اين طور نوشتند: «غار سهولان يکي از عجيب ترين غارهاي آبي جهان به شمار مي آيد. سرانجام در سال 1370 هيئتي براي شناسايي از غار ديدن کرده و اقدامات اوليه را انجام دادند و در سال 1367 اقدام به بازگشايي مسيرهاي ورودي کرده و سرانجام در سال 1379 توسط شهرداري مهاباد مورد استفاده موقت قرار گرفت و هنوز هم براي کشف مسيرهاي ديگر غار بايد تلاش کرد. اين غار هم اکنون به وسيله شرکت گردشگري و تفريحي غار سهولان و شهرداري مهاباد اداره مي شود و مردم بومي و محلي اين منطقه معتقدند سال ها پيش اين غار بکر و عاري از هر نوع دست  يازي انسان ها بوده  است. در زمينه قلعه بالاي کوه بايد گفت که اکنون ديوارهاي سنگي قلعه موجود است و در کنار اين قلعه سنگي آثار ديگري دال بر وجود قلعه اي ديگر وجود دارد که مصالح به کار رفته در آن از نوع خاک محلي است و کاملا از گل ساخته شده بود که اکنون به صورت يک تل باقي مانده  است و با توجه به موقعيت قلعه بالاي کوه روزگاري که مراغه پايتخت ايلخانيان مغول بوده از نظر نظامي مورد توجه خاص حاکمان وقت بوده  است. علاوه بر غار سهولان، مهاباد داراي جاذبه هاي توريستي زيادي است که از جمله آنها مي توان، جزيره فرح بخش اطراف درياچه سد مهاباد، مقبره بداق سلطان باني شهر مهاباد، مسجد سرخ و حمام لج در روستاي لج را نام برد.

 همدان :استان همدان هر ساله در ايام نوروز و تعطيلات تابستان پذيراي خيل عظيمي از مسافران است. به همين منظور كليه سازمانها، ادارات، هتلها، مهمانپذيرها و اماكن پذيرايي همراه با مردم فهيم استان، تمامي امكانات خود را براي پذيرايي از مسافران بسيج كرده اند.

جاذبه هاي همدان

· آرامگاه بوعلي
· آرامگاه باباطاهر
· كتيبه گنجنامه
· مجسمه شيرسنگي
· گنبد علويان
· برج قربان
· مسجد جامع
· مقبره استر و مردخاي
· سد اكباتان
· تپه عباس آباد
· پيست اسكي تاريك دره
· موزه بوعلي
· موزه تاريخ طبيعي
· موزه هگمتانه
· امامزاده شاهزاده حسين
· امازاده يحيي
· امامزاده محسن
· امامزاده هادي ابن علي
· امامزاده اهل بن علي
· امامزاده اسماعيل

غار علیصدر :

این غار تنها غار تالابی ایران و ارز معدود غارهای ابی جهان است كه در عمق ارتفاعات ساری قیه با ارتفاع 2100 متر از سطح دریا قرار گرفته است. احتمالا پیش از اینكه دریچه های این غار ریزشی واقع شده باشد به عنوان پناهگاه مردم منطقه و تامین كننده آب مورد نیاز آنها بوده است .لیكن نخستین بار كشف غار برای كاربری گردشگری توسط گروهی از كوهوردان همدانی در سالهای 42-41 اتفاق افتاد و در ادامه در سالهای 46-45 به طور كاملتر مورد شناسایی واقع گردید و به سرعت مورد استقبال محققان و غار نوردن و گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت . میزان آبی كه در بستر غار علیصدر جریان دارد از طریق ریزشهای جوی كه به سطح ارتفاعات منطقه می بارد تا شعاع حدود یك كیلومتر بر سطح آب ان تاثیر می گذارد . به دلایل فقدان نور طبیعی و وجود املاح فراوان در آب و خارج آن و نیز شرایط طبیعی دیگر هیچگونه حیات جانوری در غار وجود ندارد . میزان روشنی و شفافیت آب به قدری بالاست كه با نور معمولی و چشم غیر مسلح تا عمق حدود 10متری قابل رویت است.عمق آب در نقاط غار از چند سانتی متر تا 14 متر متفاوت است این آب از نوع بی كربناته كلسیك سبك با نزدیك به خنثی است.هوای داخل نیزمرطوب و اشباع از بخار آب است . منظره داخل غار بسیار بدیع و هوای آن سبك و حالت سكون مطلق داردبطوری كه دمای آن در تابستان و زمستان تقریبا یكسان است.بطور كلی این غار عظیم از جذاب ترین نقاط گردشگری استان و كشور می باشدكه مورد بازدید علاقمندان بسیاری از داخل و خارج قرار می گیرد.

کرمانشاه :

كرمانشاه يكی از باستانی‌ترين مناطق‌ايران است كه گفته می شود توسط طهمورث ديوبند – پادشاه افسانه‌ای پيشداديان – ساخته شده است. كرمانشاه يكی از باستانی‌ترين شهرهای ايران است و به همين لحاظ از نظر مكان های ديدنی جايگاه ويژه‌ای را در بخش گردشگری كشور دارا است..
.
جاذبه های طبيعی اين منطقه را:
سراب طاق وسان : شمال كرمانشاه
سراب قنبر : جنوب كرمانشاه
سراب نيلوفر : 30 كيلومتری شمال باختر كرمانشاه
سراب های خفر : كيلومتر 18 جاده كرمانشاه – سنندج
سراب ياوری : جاده كرمانشاه – روانسر
غارآسنگران : 22 كيلومتری جاده كرمانشاه – سنندج
غار پراو : شمال كرمانشاه
غار تايله نو : بدره – كوه يرزرد
غار جوجو : ارتفاعات پراو
غار رتيل : مسير كرمانشاه به كرند
غار كليسا : ارتفاعات كرمانشاه
غار مرشكا : ارتفاعات كرمانشاه
غار ميراوی : ارتفاعات كرمانشاه
غار نوروزخان : ارتفاعات كرمانشاه تشكيل مي‌دهند.
هم چنين بناهاي تاريخي و مكان هاي باستاني اين شهرستان را:
تكيه معاون الملك : كرمانشاه
پل ماهيدشت : جاده كرمانشاه – قصر شيرين
قلعه شاهين : 18 كيلومتری جاده كرمانشاه – قصر شيرين
قلعه خاموش : مسير كرمانشاه – ريجاب
قلعه گه : مسير جاده كرمانشاه
كاروانسرای ماهيدشت : ماهيدشت
مسجد جامع : كرمانشاه
مسجد حاج شهبازخان : كرمانشاه
مسجد دولت‌شاه : كرمانشاه
مسجد شاهزاده : كرمانشاه
مسجد عمادالدوله : كرمانشاه
مسجد فيض آباد : كرمانشاه
مسجد معتمد : كرمانشاه تشكيل مي‌دهند.  

 ایلام :

 غار كناتاريكه : غار عظيم «كناتاريكه» بره زرد در ارتفاعات سيوان كوه بدره در فاصله 35 كيلومتری مسير ايلام – دره شهر و در نزديكی روستای پاكل قرار دارد . اين غار يك حوضچه آبی ، پره های سنگی ، صدها ستون و مجسمه استالاكتيتی و استالاگميتی دارد و تالارها ، چادرها ، دهليزها و دالان های متعددی از لحظه ورود به داخل غار تا عمق 350 متری هر بيننده ای را به سوی خود جلب می كند . سردی هوای داخل موجب شده است كه در طول سال هيچ نوع جانوری در آن زندگی نكند ، اما اكسيژن كافی و هوای مطبوع و دلپذيری در داخل غار جريان دارد . ارتفاع بعضی از تالارهای داخل غار به 12 متر می رسد .

غار زينه گان : غار شگفت انگيز زينه گان در پنج كيلومتری جنوب خاوری شهر صالح آباد و در فاصله 52 كيلومتری شهر ايلام قرار دارد . اين غار روباز كه بيش از يك كيلومتر درازا دارد، دارای آب فراوان ، دهليزهای آبگير، قنديل های متعدد و آبچك های طبيعی و بسيار جالب می باشد . هوای داخل غار بسيار سرد و مطبوع است. در حالی كه منطقه صالح آباد در تابستان حدود بيش از 40 درجه گرما دارد ، اختلاف هوای بيرون غار با درون آن تقريبا 50 درجه می باشد و به همين دليل آن را غار بهشت نيز می نامند . سرخس ها ، جلبك ها ، گل ها و گياهان خودروی داخل غار ، رنگ سنگ ها ، ‌پيچ و خم داخل غار ، لب های به هم دوخته قسمت هايی از سقف غار همه و همه حكايت از شگفتی های طبيعت است . اين غار يكی از جاذبه های مهم توريستی استان ايلام می باشد

ماسوله :

 قدمت شهرک تاریخی ماسوله به قرن هشتم هجری قمری می رسد و نوع معماری این شهر بومی ، سنتی است.
اسد محله ،ریحانه بر ، خانه بر، مسجد بر ، کشه سر علیا و کشه سر سفلی از محلات این شهرک تاریخی است و سه امامزاده بنامهای "امامزاده عون بن محمد بن علی"،"امامزاه ابراهیم" و امامزاده هاشم" در این شهر وجود دارد.
جمعیت این شهرک تاریخی بیش از هزار نفر است و به دلیل جاذبه های گردشگری که در این شهر وجود دارد بیشتر مردم آن از طریق فروش صنایع دستی زندگی می گذرانند.
خانه های این شهر به ترتیبی در دل کوه ساخته شده که حیاط هرخانه پشت بام خانه بعدی است،نمای بیرونی برخی خانه ها کاهگلی و مزین به گلدانهایی زیباست و آبشاری که از میان این شهرک می گذرد آنرا به یکی از جاذبه های گردشگری کشور مبدل کرده است.
کوچه های این شهرک که همان سقف خانه هاست ، مملو از گردشگرانی است که طبیعت بکر این شهرک را از دلایل علاقه و توجهشان به ماسوله ذکر کرده اند، پیر مردان هنوز در قهوه خانه های این شهر قلیان می کشند و بوی آتش از هر خانه ای بیرون می آید .
"حلوا کنجدی" ، "جوراب پشمی" ، "عروسکهای دستبافت " ، "چاقو" و "ابزار آلات کشاورزی" از جمله محصولات مهم ماسوله است.
 

 قلعه رودخان :

این بنا سومین بنا از عجائب هفتگانه گیلان محسوب شده و این قلعه كه بنام قلعه حسامی معروف است در سال 918 ه0ق به امر سلطان حسام الدین تجدید بنا گردید0 این بنا بیش از 250 هزار متر مربع مساحت و 42 برج و بارو به طول1550متر دارد 0بهره گیری از شیوه های مختلف معماری و ایجاد اشكال هندسی گواهی بر معماری خارق العاده و علاوه بر آن قدمت دفاعی آن دوران دارد0 ساخت قلعه مربوط به دوران سلجوقیان می باشد و تاریخ دقیقی از ساخت قلعه بدست نیامده است0

تنگه واشی :

تنگه واشی یا تنگه ساواشی مکانی است تفریحی و توریستی که در حدود 15 کیلومتری شمال غربی شهرستان فیروزکوه واقع است که با داشتن آب و هوای مناسب در تابستان ها، میزبان جمعیت کثیری از مسافران و گردشگران می باشد. مناظر زیبا و آب و هوای خوب، تنها بخشی از جذابیتهای تنگه واشی است و شاید یکی از جذابترین بخشهای سفر به تنگه واشی حرکت در رودخانه ای است که در بین یک دره سنگی قرار دارد. با توجه به نزدیکی تنگه واشی به شهر تهران، امکان مسافرت یک روزه به این منطقه وجود دارد و بخصوص در تابستان هزاران نفر از ساکنین استان تهران و حتی استانهای اطراف به این منطقه مسافرت می کنند. در سال های اخیر، بسیاری از موسسه های توریستی، اقدام به برگزاری تورهای گوناگونی در این منطقه نموده اند که همین عامل باعث افزایش شهرت و معروفیت این منطقه شده است.
تنگه واشی به طول حدود 300 متر و با دیواره های صخره ای بلند به ارتفاع حدد 100 متر محل عبور رودخانه ای است که از کوه های ساواشی سر چشمه می گیرد و از میان دشت می گذرد. در فصل تابستان که آب به کمترین میزان خود می رسد، عمق آن به حدی است که در برخی نقاط تا زیر زانوی شما را خیس نماید. از دید آنوبانینی یکی از مهم ترین جذابیت های این تنگه، همین عبور از میان آب است. کل مسافت را باید از داخل آب طی نمود.

بیستون :

این محل در گذشته بغستون نام داشته به معنی جایگاه بغ، و آن به سبب اعتقاد روحانیون زرتشتی به این قسمت بوده که آن را نماد بغ(خدا) می دانسته اند، بعدها در اثر کثرت استعمال و مرور ایام به بیستون تغییر لفظ داده است.آثار اصلی محوطه تاریخی بیستون از این قرار است: تندیس هرکول، بنای بیستون، سراب بیستون، پل خسرو، غار شکارچیان بیستون، یایشگاه مادی بیستون، پل بیستون (این پل به نام‌های پل کهنه، پل شاه عباسی، پل صفوی، پل نادرآباد و دینورآب معروف است)، غار تاریک بیستون و رشته کوه پراو، کاروانسرای بیستون، پل میان‌راهان و پل نوژی‌ وران.کتیبه بیستون، هشتمین اثر ایرانی پس از تخت جمشید، تخت سلیمان، چغازنبیل، نقش جهان، پاسارگاد و بم است که در سی‌امین نشست کمیته میراث جهانی در لیتوانی به ثبت رسید

شیراز :

 شیراز؛ با سابقه هزاران ساله خود قدمتی به طول تاریخ‌ تمدن و فرهنگ ایران دارد و گوشه گوشه این منطقه نمایشگه این ادعاست. شیراز یکی از مشهورترین نقاط ایران در جهان است و همواره در هر محفلی که سخن از شکوه تمدن ایران بوده، نام شیراز در راس فهرست مناطق دارای تمدن ایران آورده شده است. موقعیت طبیعی و جغرافیایی این شهرستان در فلات ایران، رودخانه های پرآب همراه با خاک حاصل خیز و دریاچه های طبیعی آب شیرین به این منطقه امکان داده که در دوره های مختلف از مراکز مهم فعالیت اقوام ساکن در این مرز و بوم باشد و یادگارهای با ارزش تاریخی زیادی را از اقوام مختلف در دل خود داشته باشد.

جاذبه‌های تاریخی‌متعدد‌که در گوشه و کنار این شهرستان پراکنده شده اند، نشان از اهمیت و عظمت این منطقه در دوره های باستانی، اسلامی و معاصر دارند. آرامگاه کوروش کبیر که در دشتی پهناور قرار گرفته و از سنگ های سفید رنگ ساخته شده و قدمت آن به دوره هخامنشیان می رسد، مسجد جامع عتیق که از کهن ترین مسجد های استان فارس و شهرستان شیراز است و قدمت آن به دوره های اولیه اسلام می رسد، مسجد وکیل که از شاهکارها و آثار پر ارزش دوره زندیه است و دروازه قرآن که از شهرتی جهانی برخوردار می باشد، نمونه هایی از آثار دوره های مختلف در شهرستان شیراز می باشند.

بازار وکیل شیراز که دارای ویژگی های خاص و زیبایی خیره کننده ای است به همراه باغ های مشهوری چون باغ عفیف آباد ( باغ گلشن ) و باغ ارم که از مشهور ترین باغ های ایران در جهان می باشند، در این شهرستان واقع شده اند. نارنجستان قوام از دیگر بناهای ارزشمند منطقه است که در آن اثر هفت هنر ایرانی، (گچ بری، نقاشی سنتی، آینه کاری، آجرکاری، سنگ تراشی، معرق کاری و منبت کاری) قابل مشاهده است.

شهرستان شیراز از طبیعت بسیارغنی، جذاب و دیدنی نیز برخوردار است و وجود جاذبه هایی چون تنگ بوان با طبیعت زیبای پیرامونش، پارک ها و گردشگاه های طبیعی چون گردشگاه میان کتل که زیستگاه گوزن زرد ایرانی است، دریاچه های زیبایی چون دریاچه پریشان، چشمه های متعدد چون چشمه رچی، دره های سر سبز و … سبب شده اند که این شهرستان توانمندی های قابل توجهی را در زمینه جاذبه های طبیعی داشته باشد و همراه با جاذبه های منحصر به فرد تاریخی خود، همواره پذیرای طبیعت دوستان و ایرانگردان باشد

اصفهان :

اصفهان یکی از شهرهای مبنایی برای کشور ایران در طول تاریخ بوده وهست این شهر از معدود مراکز باستانشناسی ارزشمند جهانی وبسیاری از آثار باستانی آن در لیست آثار بشری به ثبت رسیده است اگر از تاریخ این شهر سخن به میان آید سرگذشت آن تا اعماق اساطیر وافسانه ها ریشه دارد تاریخ این شهر از یک سو به سلیمان ونوح متصل واز سوی دیگر پایگاه نهضت کاوه آهنگر بر علیه ضحاک خونخوار معرفی می گردد.اهمیت اصفهان به اندازه ای است که در اکثر دائره المعارفهای بزرگ جهان مدخلی به آن اختصاص یافته و سفرنامه هایی از محاسن وشکوه ظاهری و باطنی آن از پژوهندگانی چون تاورنیه ,شاردن و... به نگارش درآمده ومظاهر تمدن آن همانند سبک معماری ,مکتب فلسفی ومنهج فقهی آن چشمگیر است.دائره المعارف بستانی تاریخ اصفهان را از قرن سوم پیش از میلاد مسیح ذکر کرده است ولی دکتر لطف الله هنرفر در مقدمه کتاب آشنایی با شهر تاریخی اصفهان نوشته است موجودیت تاریخی این شهر به هزاره سوم قبل از میلاد هم می رسد .

در هر حال نام اصفهان در ابتدا انزان بوده وسپس به گابیان یا گی تبدیل شده است در دوران عیلامیان شعبه ای از مادها به سوی اصفهان رهسپار شدند وبا توجه به این که اصفهان تحت تسلط عیلامیان قرار داشت از پیشرفت آنها جلوگیری به عمل آمد.در این دوران جاده تجارتی که خلیج فارس را به ناحیه اصفهان مربوط می ساخت به این شهر اهمیت خاصی می بخشید یاقوت حموی اصفهان را سواران نامیده که مشتق از واژه های اسپهان وسپاه است احتمالا وجه تسمیه این شهر به دلیل وجود پادگان نظامی در آن بوده است .اردشیر بابکان بنیانگذار سلسله ساسانی اصفهان را به تصرف خود درآورد این شهر که محل فرمانروایی یکی از هفت خاندان بزرگ بود با ظهور اسلام در زمان خلیفه دوم به تصرف مسلمانان درآمد وپس از این که اصفهان اسلام را پذیرفت برای مدتی جی نامیده شد در قرن چهارم هجری مرداویج بنیانگذار سلسله زیاری اصفهان را ضمیمه تصرفات خود کرد .

خیابانهای وسیع ومیدانهای بزرگ مساجد و کاخهای سلطنتی بخشی از سیمای شهر اصفهان در این دوران است به طور کلی آثار مهم تاریخی در شهر اصفهان عبارتند از میدان امام یا نقش جهان ,عالی قاپو,کاخ چهلستون ,منارجنبان ,مدرسه چهارباغ یا سلطانی ,مسجد امام ,مسجد شیخ لطف الله ,کلیسا وگنجینه وانک ,سی وسه پل یا پل الله وردیخان ,پل خواجو وبازار اصفهان .از جمله نقاط دیدنی این شهر مسجد جامع ,سردرقیصریه ,کاخ هشت بهشت ,تالار اشرف ,بقعه بابا رکن الدین ,امامزاده اسماعیل ,هارون ولایت ,مناره چهل دختران ونقاط تفریحی بیشماری از جمله بوستان شهری ملت ,آیینه خانه ,باغ پرندگان وباغ گلهاست .

تحقیقات باستان شناسی وکاوشهای علمی حاکی است یکی از نخستین نواحی مراکز تمدن ومسکن انسانهای ماقبل تاریخ در اطراف کاشان قرار دارد .بیشترین ابنیه تاریخی وآثار باستانی باقیمانده از فرهنگ وتمدن اسلامی است که مهم ترین آنها عبارتند از امازاده سلطان علی بن محمد باقر در مشهد اردهال ,بقعه بابا افضل ,مسجد جامع ,قلعه جلالی ,مسجد میدان ,بناهای چهل دختران در محله سلطان میر احمد شهر کاشان ,باغشاه فین ,امامزاده سلطان میر احمد ,مدرسه سلطان ,مدرسه آقابزرگ وبقعه شاهزاده ابراهیم.

کاشان :

تپه هاي باستاني سيلك
پس از فرونشستن آب درياچه مركزي و خشك شدن تدريجي آن، ساكنان اطراف آن مجبور شدند نواحي حاصلخيزي مانند اطراف فين كه همان منطقه «سيلك» باشد را جهت زندگي كردن و سكونت اختيار كنند، ولي اين قدمت تا پيش از شصت سال پيش همچنان ناشناخته بود تا اينكه بر اساس بررسي هاي علمي پروفسور گريشمن در سال 1311 ش (1933 م) قدمت آثار به جا مانده در اين تپه ها به هزاره پنجم تا اول قبل از ميلاد منسوب گرديد. آثاري از اين تپه ها در موزه هاي لوور فرانسه، ملي ايران و باغ فين موجود مي باشد. اين تپه در مغرب مسير كاشان- فين و در مجاورت جاده قرار دارد. سيلك در حال حاضر مشتمل بر يك تپه شمالي و يك تپه جنوبي است كه به فاصله 500 متر از يكديگر قرار دارند. و در جلو اين تپه ها گورستانهائي از انسانهاي ماقبل تاريخ وجود دارد.
باغ فين
بناي اوليه باغ فين به قبل از اسلام و با تمدن سيلك پيوند خورده است كه تمدن سيلك نيز پيوندي ناگسستني با چشمه جوشقاني دارد كه در بالاي باغ جاري است، و به چشمه سليمانيه معروف است و از ديرباز همچنان در آبادي منطقه فين موثر بوده است.
از زمانهائي بس دور در پائين اين چشمه باغي وجود داشته است كه كمي پائينتر از باغ فعلي بوده و بر اثر زلزله اي كه در سال 982 ه.ق روي داد باغ به كلي ويران شد كه به دستور شاه عباس صفوي بعد از سال 1000 ه.ق باغي در مكان فعلي كه در حقيقت قسمتي از باغ قديمي بود ساخته شد.از سال 1135 قمري بعد از حمله افاغنه آباداني باغ به ركود گرائيد ولي با دستور كريم خان زند به خصوص با ساختن عمارت كه به نام «خلوت كريم خاني» در ضلع جنوبي باغ واقع است باغ فين روي به آباداني گذاشت ولي با زلزله معروف سال 1192 قمري باغ فين نيز آسيب كلي ديد،كه پس از آن يعني از سال 1200 قمري و با روي كار آمدن سلسله قاجار به خصوص با دستور فتحعلي شاه به مرمت و عمارت، باغ جاني دوباره گرفت كه ساختمان شتر گلوي فتحعلي شاهي در ضلع جنوب غربي باغ و حمام سلطنتي بزرگ كه در مجاورت حمام اوليه ساخته شد از آثار آن مي باشد. ولي با تبعيد صدر اعظم مقتدر ايران يعني اميركبير و سپس شهادت آن رادمرد در اين باغ، اين آباداني روي به ويراني نهاد.
با آغاز مشروطيت به جهت وضع دفاعي بناي باغ، اين مكان پناهگاه اشرار و ياغيان گشت و در مدت 14 سال ياغيان مصالح و اشياء گرانبهاي آن را به يغما برده و به تخريب باغ پرداختند. پس از ختم غائله اشرار، به مرمت باغ پرداخته شد. از وقايع مهم تاريخ در اين باغ مي توان به جشن تاج گذاري رسمي شاه اسماعيل صفوي و نيز قتل ميرزا تقي خان امير كبير در اين باغ اشاره كرد.
سردرب، ديوار و برج ها
مجموعه باغ فين حدود 25000 متر مربع مساحت دارد كه در بدو ورود به اين مجموعه ، با ساختمان رفيع سردرب ورودي باغ برخورد مي كنيم. اين قسمت از باغ در دوره صفويه بنا گذاشته شده است اين بنا داراي دو طبقه كه طبقه تحتاني شامل هشتي و دالان ورودي به باغ با اتاقهاي جانبي و طبقه فوقاني شامل سالن وسيع و زيبائي است كه داراي چشم انداز خوبي بر اطراف و از جمله بر باغ دارد و داراي درهاي مشبك و زيبائي است. در اطراف باغ از جمله در طرفين سردر، ديواري به ارتفاع پنج و شش متر و هفت برج ديده مي شود.
شترگلوي عباسي
پس از ورود به باغ و گذشتن از خيابان مصفائي كه در وسط آن نهر آب زيبائي كه هميشه آب از فواره هاي فيروزه اي آن در فوران است و درختان سرو بسيار زيبائي در دو طرف آن سر بفلك كشيده است؛ اولين ساختماني كه جلب توجه مي كند شتر گلوي عباسي است كه به دستور شاه عباس بزرگ ساخته شده است. در جلوي اين بنا حوض وسيعي ديده مي شود و در پشت اين بنا نيز حوضچه اي قرار دارد كه از كف آن آب فوران مي كند، اين بنا در دو طبقه و به گونه اي ساخته شده كه از هر طرف باغ مي توان به آن وارد شد، در ميان اين ساختمان نيز حوضچه اي است كه آب چشمه با طرح جالبي (موسوم به شتر گلو) در آن فوران مي كند. بر روي ديوارها و سقف اين بنا آثار نقاشي دوره صفوي با تصاويري از شكارگاه و شاهزادگان مي باشد، اين ساختمان قبلا به صورت سه طبقه و طبقه بالاي آن به صورت كلاه فرنگي بوده است.
شتر گلوي فتحعلي شاهي
اين بنا كه در جنوب باغ واقع است به دستور فتحعلي شاه ساخته شده و شامل شترگلو و صفه مجاور و داراي دو حيات خلوت در قسمت شرق و غرب آن است كه كف صفه كلا از سنگ مرمر مفروش بوده و سقف آن به طرز جالبي نقاشي شده است كه هنوز قسمتهائي از آن ديده مي شود. كتيبه نستعليق زيباي دور تا دور صفه مجاور حوض به خط محمد تقي حسيني كاشاني از خوشنويسان معروف اوايل دوره قاجار است.

اندروني كريم خاني و اتاق شاه نشين
اين بناها مجموعه مسكوني است كه در جنوب باغ و در مغرب شترگلوي فتحعلي شاهي قرار دارد و در سال 1176 قمري به دستور كريم خان زند و به همت آقا سليم آراني حاكم وقت كاشان، ساخته شده و شامل چندين اتاق تو در تو و حياط و باغچه اي كوچك است كه گفته مي شود اميركبير به مدت 40 روز در اين ساختمان زندگي كرده است. در مقابل اتاق شاه نشين حوضچه زيبائي ساخته شده است كه داراي منافذ متعدد و منظمي است كه آب چشمه سليمانيه فين به طرز جالبي در آن فوران مي كند.
حمام ها(حمام كوچك و بزرگ)
در قسمت جنوبي باغ، دو حمام وجود دارد كه به حمام كوچك و بزرگ معروف است، حمام كوچك از آثار دوره صفويه و همراه با بناي اوليه باغ فين بنا گذاشته شده است و حمام بزرگ در دوران قاجاريه به وسيله فتحعلي شاه ساخته شده است. حمام بزرگ مخصوص امرا و حمام كوچك اختصاص به استفاده خدام داشته است. در هر يك از حمام ها قسمتهائي شامل: ورودي، گرمخانه، آبنما، خزينه، محل نظافت، سربينه (رختكن) به چشم مي خورد. كانالهائي جهت تعويض آب خزينه ها و حوضچه ها دركف حمام ها وجود دارد. ديوار حمامها با عايق رطوبتي مخصوصي- ماسه آهك يا ساروج — پوشانيده شده است. اميركبير در گرمخانه حمام كوچك و دركنار حوض مرمريني كه در ميان گرمخانه وجود دارد به قتل رسيد.
چشمه سليمانيه
اين چشمه كه منسوب به حضرت سليمان پيغمبر (ص) ميباشد، در پشت باغ فين و در قسمت غربي آن واقع است و آباداني باغ فين مديون آب اين چشمه است. نبايد هنر منحصر به فرد جريان سازي آب چشمه را در باغ فين فراموش كنيم، به طوري كه به اين منظور از اختلاف سطح و شيب زمين باغ جهت فوران آب در شتر گلوها و فواره ها با ظرافت خاصي استفاده شده است و همچنين با پله پله كردن، سرعت بخشيدن و پرسروصدا كردن جريان آب هنرنمائي خوبي در اين زمينه صورت گرفته است. بر روي مظهر چشمه، ساختماني بنا گرديده كه ساختمان قسمت شرقي آن در زمان شاه سليمان صفوي و بخش غربي در سال 1329 شمسي توسط بازرگانان كاشاني با الهام از معماري دوره ساساني ساخته شده است.
مدرسه آقا بزرگ
اين بنا در خيابان فاضل نراقي واقع مي باشد. ساختمان اين مدرسه مربوط است به دوره قاجاريه كه با سرمايه شخصي به نام حاج محمد تقي خانبان طي سالهاي 1250 تا1260 قمري جهت استفاده نمازجماعت ودرس وبحث داماد خود ملا مهدي نراقي دوم ، برادر ملا احمد نراقي ملقب به آقابزرگ بناشده و بدين نام معروف گرديده است . معماراين بنا شخصي به نام استاد حاج شعبان بوده است. تمامي بنا از جمله گنبد اين مدرسه كه جزو بزرگترين گنبدهاي آجري است باآجر ساخته شده وتزيينات بكار رفته شده در اين بنا عبارت است از كاشيكاري ،آجركاري، كتيبه هاي نفيس گچي و كاشي ، مقرنس كاري، خطاطي ثلث و نستعليق ونقاشي، كه نقاشي اين مدرسه توسط استاد محمد باقر قمصري صورت گرفته است.

کیش :

شهر باستانی حریره

بقایایی در مرکز ساحل شمالی جزیره قراردارد ، به احتمال بسیار قوی به دوره ساسانیان و اوایل دوره اسلامی بر می گردد . این بقایا در وسعتی بالغ بر سه کیلومتر مربع ، بازگو کننده این مطلب است که روزگاری شهری بزرگ و اباد در این منطقه وجود داشته و جمعیت کثیری را در خود جای می داده است.